Van Seumeren haalt hard uit naar 'verschrikkelijk amateuristische' KNVB

25 april 2020 om 07:24

Frans van Seumeren is woedend op de 'amateuristische' KNVB. De eigenaar van FC Utrecht voorspelt een lange juridische strijd met de bond nu de Domstedelingen op twee fronten naast een Europa League-ticket hebben gegrepen.

"We gaan alles op alles zetten om ons recht te halen. Daarvoor hebben we advocaten in de arm genomen. Ik geef onszelf een goede kans, want deze beslissing is niet op objectieve gronden genomen", stelt Van Seumeren in De Telegraaf. "Ik blijf die KNVB een verschrikkelijk amateuristische organisatie vinden. Er is zo'n enorme willekeur in hun beslissingen. Daar kan ik heel slecht tegen."

Van Seumeren heeft begrip voor de gecompliceerde situatie, maar stoort zich aan de 'subjectieve manier' waarop het besluit tot stand is gekomen. "Zo wordt er totaal voorbij gegaan aan het feit dat we in de Eredivisie een wedstrijd minder gespeeld hebben dan de concurrentie. En de bekercompetitie is door de KNVB zelfs totaal bij het grofvuil gezet. Daarmee laten ze zien hun eigen bekertoernooi niet serieus te nemen."

Van Seumeren toont zich strijdbaar. "Ik ben er ongelofelijk ziek van. We zijn als een kleuterklasje in de hoek gezet, maar laten het er echt niet bij zitten." Het liefst ziet hij dat FC Utrecht en Feyenoord de bekerfinale na 1 september nog spelen. "Als je de plannen om weer te gaan voetballen in de verschillende Europese landen ziet, dan zijn de deelnemers aan de Europese toernooien toch pas rond die tijd bekend."