FC Utrecht woedend: 'Wij dachten: huh, wat gebeurt hier? Wáár is de beker?'

24 april 2020 om 20:21

Het overleg tussen de KNVB en de Nederlandse clubs van vrijdagmiddag heeft vooral bij FC Utrecht diepe sporen nagelaten. De nummer zes van de Eredivisie voelt zich niet serieus genomen door de voetbalbond en heeft al aangekondigd in beroep te zullen gaan.

Zowel die zesde plaats in de competitie als het halen van de bekerfinale bleek niet genoeg voor een Europees ticket. Algemeen directeur Thijs Otto van Es merkte tot zijn ontsteltenis dat de prestaties in de KNVB Beker in zijn geheel niet meegerekend werden. "Wij dachten wel even: huh, wat gebeurt hier? Het klopt gewoon niet. Het proces is onbegrijpelijk. Wáár is de bekercompetitie?", memoreert hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Toen we daarnaar vroegen, werd het heel stil."

Ook op een tweede vraag vanuit het Utrechtse kamp bleef onbeantwoord. Toen de club het gegeven aanstipte dat het nog één competitieduel tegoed had, bleef het ook stil. "In zo'n proces moet je mensen meenemen in je keuzes. Als je iets moet slikken, dan moet dat. Maar hoe kom je tot zo'n keuze? Maar dan noemen ze niet de bekerfinale in hun presentatie, waarmee je nota bene een ticket in de groepsfase zou kunnen verdienen. Dan moet je niet doen of dat er niet is. Kom met argumenten…"