Kuip 'óf leeg óf vol': 'Anders om 6.00 al open bij wedstrijden om 14.30'

Kuip 'óf leeg óf vol': 'Anders om 6.00 al open bij wedstrijden om 14.30'

01-05-2020 22:07
65

Feyenoord zal voorlopig geen toeschouwers kunnen verwelkomen bij thuiswedstrijden, vreest algemeen directeur Mark Koevermans. Ook als er een beperkt aantal bezoekers op anderhalve meter afstand van elkaar mag zitten, zou dat te veel praktische problemen met zich meebrengen.

Koevermans noemt de thuiswedstrijden van Feyenoord – meestal bezocht door circa 45 duizend belangstellenden – 'één van de grootste evenementen' in Nederland. "Of dat voor het einde van het jaar weer gaat gebeuren... Daar hebben wij een hard hoofd in", laat hij weten aan FOX Sports. Eerder op de dag meldde hij al dat Feyenoord in zijn begroting voor 2020/2021 rekening heeft gehouden met gemis van wedstrijdinkomsten tijdens de resterende maanden van 2020.

Wedstrijden met een beperkt aantal toeschouwers, waar Heracles Almelo al eens over speculeerde, zijn in ieder geval geen optie voor Feyenoord. "We hebben de stoeltjes héél dicht bij elkaar zitten, we hebben ik weet niet hoeveel toegangspoortjes", lacht Koevermans. "We zeggen wel eens gekscherend: als we om half drie voetballen en er kunnen maximaal tienduizend man in, dan moeten we om zes uur 's ochtends open. Hoe ga je dat doen met temperaturen opmeten? En wat als iemand naar de wc moet?"

Feyenoord heeft de mogelijkheden voor wedstrijden met halflege Kuip wel onderzocht. "Maar waarschijnlijk is het óf leeg óf vol", stelt Koevermans echter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie