Feyenoord-begroting met 22,5 miljoen euro (!) omlaag: 'Iedereen moet inleveren'

1 mei om 17:32
Laatste update: 1 mei om 18:27

Feyenoord moet noodgedwongen snijden in zijn begroting en zal een beroep doen op zijn spelers en trainers, laat algemeen directeur Mark Koevermans weten. De spelersgroep en de technische staf kunnen een verzoek verwachten om af te zien van een deel van hun salaris.

Feyenoord werkte over het seizoen 2019/2020 met een begroting van circa 75 miljoen euro, maar zal hier volgens het Algemeen Dagblad 22,5 miljoen (!) euro vanaf halen. Koevermans houdt er rekening mee dat de stadionclub tot eind 2020 zonder publiek moet spelen en dus wedstrijdinkomsten misloopt. "Het is duidelijk dat we moeten inleveren. De spelers, de directie, de technische staf uiteraard ook", bevestigt hij tegenover het AD.

"We wachten tot 27 mei"
Koevermans kreeg eerder te horen dat Feyenoord in principe verzekerd is van de Europa League-groepsfase, en de bijbehorende inkomsten, maar wil nog niet te vroeg juichen. "We wachten tot 27 mei om te zien of het helemaal zeker is. Er zijn nu nog ploegen actief in de Champions League en de Europa League die op basis van hun huidige stand in de competitie dat ticket niet zullen veroveren."

De Feyenoord-directeur doelt op een eventuele Champions League-winst van Olympique Lyon: de nummer 7 van Frankrijk mag wellicht nog een 1-0 voorsprong in zijn tweeluik met Juventus verdedigen. Als dit seizoen niet uitgespeeld kan worden, zou het zomaar kunnen dat L'OL een 'wild card' krijgt voor de volgende Champions League-editie. "Dat zou kunnen betekenen dat Ajax voorrondes moet spelen. En dat scenario is er ook nog in de Europa League. Dat moeten we afwachten."