AD: 'Advocaat-opvolger' Kuyt mag ervaring opdoen bij Feyenoord en over de grens

30 april om 22:18

Dirk Kuyt is nog altijd vastbesloten om Dick Advocaat op te volgen als hoofdtrainer van Feyenoord, meldt het Algemeen Dagblad donderdagavond. De 39-jarige Katwijker was eigenlijk van plan om komende zomer al in te stappen, maar Advocaat en Feyenoord besloten om nog één jaar met elkaar door te gaan.

Hiermee heeft het aanvankelijk uitgestippelde plan van Kuyt één jaar vertraging opgelopen. De 104-voudig Oranje-international had dit seizoen Feyenoord O19 onder zijn hoede en zou na het afronden van zijn trainerscursus door kunnen stromen naar het eerste elftal. Nu mag hij één jaar extra rijpen in de luwte.

Komend seizoen zal Kuyt geen eigen team onder zijn hoede hebben, aldus het AD: het medium meldde eerder al dat Kuyt een aanbieding kreeg om het nieuw te vormen O21-team te trainen en deze naast zich neerlegde. Feyenoord wil zijn uithangbord echter wél binnenboord houden. "Zoveel clubiconen hebben we niet. Met deze moet hoe dan ook zorgvuldig worden omgesprongen", worden insiders geciteerd door de ochtendkrant.

Beide partijen lijken echter een compromis te hebben gevonden. 'De gezamenlijk gevonden oplossing: Kuyt gaat na de zomer hier en daar binnen de jeugdopleiding aanschuiven en meelopen. Dat mag hij ook bij het eerste elftal', klinkt het. De voormalig topschutter zal ook de ruimte krijgen om stage te lopen bij buitenlandse clubs en daar de ervaring op te doen, om uiteindelijk Advocaat op te volgen. 'Want dat is nog altijd de uitgestippelde route. Van Kuyt zelf en volgens ingewijden ook van Feyenoord.'