Advocaat stuurt Jansen naar videocalls Feyenoord: 'Voor Dick hoeft het niet'

30 april om 11:27

Dick Advocaat heeft nauwelijks een aandeel gehad in de gesprekken met Feyenoord over een nieuw contract. Zaakwaarnemer Rob Jansen vertelt aan Voetbal International dat de 72-jarige trainer geen trek heeft in videocalls.

De gesprekken over de recente contractverlenging van Advocaat verliepen via video-conferences. "Dan zie je elkaar tenminste", aldus Jansen. "Voor Dick zelf hoeft dit soort besprekingen allemaal niet, dus hij zat zelf niet in die calls."

"Wij overlegden samen over zijn wensen en dat koppelde ik dan terug naar de clubleiding. Het was ook niet zo ingewikkeld. Dick heeft goed gepresteerd met Feyenoord, de club is blij met hem, hijzelf heeft het naar zijn zin. Dan is het logisch dat beide partijen er een jaar aan vast willen plakken."

Advocaat verloor na zijn entree in De Kuip geen enkele Eredivisie-wedstrijd. Jansen: "Dick is aan een mooie en heel lange eindsprint bezig. Als ik ooit met pensioen ga, staat hij nog steeds ergens op een trainingsveld. En als jij met pensioen gaat ook. Ga daar maar van uit."