'Huurcontract loopt nog twee maanden: als Feyenoord me wil houden, blijf ik hier'

'Huurcontract loopt nog twee maanden: als Feyenoord me wil houden, blijf ik hier'

01-05-2020 16:40
19

Oguzhan Özyakup heeft zich vrijdag weer op trainingscomplex 1908 gemeld om de groepstraining van Feyenoord bij te wonen. De huurling van Besiktas keert in principe terug op 30 juni, maar laat weten dat hij graag langer bij Feyenoord wil blijven.

De 27-jarige Zaandammer scoorde bekroonde zijn Eredivisie-debuut met een doelpunt tegen FC Emmen, maar kwam uiteindelijk tot slechts vier officiële optredens, mede door blessureleed en de uitbraak van het coronavirus. Feyenoord is desondanks tevreden en dat gevoel is wederzijds. "Ik heb nog twee maanden een contract als huurspeler en train dus voorlopig gewoon door hier. Als Feyenoord me wil houden, blijf ik hier", wordt Özyakup geciteerd door De Telegraaf.

Of dat haalbaar is, zal nog moeten blijken. Özyakup ligt nog tot 2022 vast bij Besiktas, de club waarvoor hij al 268 wedstrijden in de benen had. De 43-voudig international van Turkije nogmaals huren of definitief overnemen lijkt financieel niet realistisch voor Feyenoord, dat zijn vizier al verlegd heeft naar Joey Veerman van sc Heerenveen. Özyakup kwam afgelopen winter naar Feyenoord om zich in de kijker te spelen voor het EK van 2020, dat echter met een jaar is uitgesteld.