Update: Babos moet kiezen tussen twee voetballiefdes en volgt Ten Rouwelaar op

2 mei om 13:03
Laatste update: 2 mei om 13:03

Gábor Babos is de nieuwe keeperstrainer van NAC Breda. De 45-jarige Hongaar komt over van NEC en volgt Jelle ten Rouwelaar op, die vrijdag officieel naar Anderlecht is vertrokken.

Dat melden BN DeStem, de Gelderlander en Omroep Gelderland. Beide clubs hebben het nieuws nog niet bevestigd. Babos heeft een verleden bij zowel NAC als NEC. De ex-doelman tekende in 2000 bij NAC, om vervolgens de transfer naar Feyenoord te maken. Na zeven jaar NEC keepte Babos nog twee seizoenen voor NAC, om in 2015 een punt achter zijn loopbaan te zetten.

Tot 2018 was Gabos jeugdtrainer bij NAC. NEC bood hem vervolgens de rol van keeperstrainer aan. Het contract van Babos loopt aan het einde van dit seizoen af en daarna keert hij voor de tweede keer in zijn carrière terug bij NAC. Het is de bedoeling dat Babos na het weekend wordt gepresenteerd.

De 58-jarige Wilfried Brookhuis is bij NEC de vervanger van Babos.

Update: Gábor Babos verruilt NEC definitief voor NAC Breda, zo maken de Nijmegenaren bekend. De 45-jarige keeperstrainer, tevens oud-doelman van beide clubs, bewandelde twee jaar geleden nog de omgekeerde weg. In Breda is Babos de opvolger van de naar Anderlecht vertrokken Jelle ten Rouwelaar.

"Met Gábor vertrekt er een waardevolle kracht uit onze technische staf. Niet alleen vanwege zijn uitstekende kwaliteiten, maar ook vanwege zijn kennis over de club", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC. "Onze keepers en de overige stafleden waren enorm tevreden over zijn functioneren. Toen hij de keuze kreeg tussen twee voetballiefdes heeft hij ervoor gekozen om dichter bij huis te gaan werken en een langdurig contract te tekenen bij NAC Breda."