'Rolls-Royce' Van Dijk vergeleken met 'Vinny': 'Heeft betere crosspass in huis'

2 mei om 12:04
Laatste update: 2 mei om 12:14

James Milner speelde in zijn carrière voor zowel Manchester City als Liverpool FC, waar respectievelijk Vincent Kompany en Virgil van Dijk zijn pad kruisten. De Engelse middenvelder vergelijkt de topverdedigers met elkaar.

"Het zijn allebei spelers van enorme klasse. Bij succesvolle teams kijk je altijd als eerste naar de ruggengraat van het elftal. Dat begint in het centrum, met de leiders achterin die laten zien hoe belangrijk verdedigen is", opent Milner bij Football Daily. "Vinny, wat een geweldige speler. Hij had vaak te maken met blessures, het is bijzonder hoe hij daarmee omging. Veel mensen weten niet hoe vaak hij gewoon doorspeelde met een blessure. Niet veel spelers kunnen dat."

"Kompany is ook een echte leider en een fantastische aanvoerder", vervolgt Milner over de Rode Duivel. "Hij wordt terecht één van de beste verdedigers in de geschiedenis van de Premier League genoemd."

De huidig Liverpool-middenvelder besteedt vervolgens aandacht aan zijn ploeggenoot en aanvoerder van Oranje. "Van Dijk is anders, meer een Rolls-Royce. Hij zet niet al te veel tackles in, want hij staat altijd op de goede plek om het gevaar te voorkomen. Hij heeft misschien ook wel een betere crosspass in huis, hoewel Kompany dat ook kon."