Mourinho bekent: 'Dat is de enige keer dat ik in mijn carrière als trainer huilde'

Mourinho bekent: 'Dat is de enige keer dat ik in mijn carrière als trainer huilde'

02-05-2020 13:38
20

José Mourinho doorbrak in het seizoen 2011-2012 met Real Madrid de dominantie van FC Barcelona in de Primera División. Toch was niet alles perfect voor de Portugese trainer, want de Koninklijke verloor in de halve finale van de Champions League na penalty's van Bayern München. Dat kwam hard aan.

Cristiano Ronaldo, Kaká en Sergio Ramos misten hun strafschop. "Dat is de enige keer dat ik in mijn carrière als coach heb gehuild na een wedstrijd", zegt Mourinho tegen Marca. "Ik stond samen met Aitor (Karanka, toenmalig assistent, red.) geparkeerd voor mijn huis, huilend. Het was heel moeilijk, want wij waren dat seizoen het beste team van Spanje én van Europa."

Wedden

Meer odds

Mourinho koestert tegelijkertijd de Spaanse landstitel. "Het was een erg belangrijk moment, omdat het gebeurde in een bijzondere periode van dominantie van Barcelona. Dat wij die dominantie van Barcelona beëindigden, en ook nog met een recordaantal punten en doelpunten, maakt het bijzonder, omdat we het op de best mogelijke manier deden. We wonnen La Liga niet alleen, maar ook nog op een historische manier."

Real werd voor het eerst sinds 2008 kampioen van Spanje. Voor Mourinho betekende het veel, omdat hij eerder al de Premier League (met Chelsea) en de Serie A (met Inter) had gewonnen. "Dat was mijn eigen hattrick, als we de Portugese titel (met FC Porto, red.) buiten beschouwing laten. Ik wilde kampioen worden in Italië, Engeland en Spanje. Ik ben nog steeds de enige trainer die dat heeft gepresteerd."

"Het klopt dat ik heel graag op die manier voetbalhistorie wilde schrijven, maar ik vond het ook geweldig om iets te winnen met Real Madrid", besluit Mourinho.