'Kökcü wil geen miljoenen verdienen, maar hij heeft toch een nieuwe status'

'Kökcü wil geen miljoenen verdienen, maar hij heeft toch een nieuwe status'

Gepubliceerd: zaterdag 2 mei 2020 om 22:23za 02-05-2020 om 22:23

Feyenoord-watchter Martijn Krabbendam heeft extra uitleg gegeven over de contractbesprekingen tussen Feyenoord en Orkun Kökcü. De club wil graag verder met de begeerde Kökcü, maar heeft vooralsnog niet aan zijn salariswensen kunnen voldoen.

Heel exorbitant zijn die niet, vermoedt Krabbendam. "Deze jongen wil niet opeens miljoenen verdienen, maar hij is nu basisspeler en dat verandert toch je status: in de kleedkamer, op het veld, maar ook contractueel", aldus de Voetbal International-journalist in een YouTube-item van zijn werknemer. "Kökcü heeft nog een contract tot 2023, maar de salariëring staat niet in verhouding tot wat sommige andere spelers bij Feyenoord verdienen. Ook een aantal jongens die op de bank zitten, verdienen al meer."

De uitbraak van het coronacrisis heeft voorlopig niet meegeholpen aan de besprekingen tussen beide partijen. "De tijd van het grote geld is nu eventjes voorbij. Maar Feyenoord zal ook wel beseffen dat ze Kökcü, één van de grootste talenten, beter zullen moeten belonen. Nou, de club is daarmee bezig. Het gat is nog te groot, maar wie weet komen ze nog tot elkaar."

Krabbendam sluit echter ook niet uit dat het verschil tussen vraag en aanbod onoverbrugbaar blijft. "Dan moet Feyenoord besluiten om Kökcü te verkopen. Kansen zat daarvoor", doelt hij op de zeven buitenlandse clubs die de spelmaker volgen. "Het is geen geheim dat Arsenal al heel lang zeer geïnteresseerd is en al met Kökcü en zijn begeleiders gesproken heeft. Hetzelfde geldt voor Betis en Sevilla. Valencia is geïnteresseerd, Chelsea speelt nog op de achtergrond, Italiaanse clubs...", somt hij op. "De transferwindow duurt nog zó lang: Feyenoord moet maar een moment bepalen om hem te verkopen óf tot overeenstemming te komen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Feyenoord Kökcü koste wat kost behouden?

(10052 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws