Powel (40) wil 'gewoon' door na coronacrisis: 'Veertien goals, nog veel te leuk'

Powel (40) wil 'gewoon' door na coronacrisis: 'Veertien goals, nog veel te leuk'

02-05-2020 22:39
9

Oud-prof Berry Powel viert zaterdag zijn veertigste verjaardag, maar is nog lang niet klaar met voetballen. De spits kwam dit seizoen nog namens GVVV in de Tweede Divisie uit én bezorgde PSV handenvol werk in de KNVB Beker.

Als de coronacrisis weer voorbij is, hoopt hij er nog een jaartje aan vast te plakken. Binnenkort zal moeten blijken hoe GVVV daar tegenover staat. "Het ging afgelopen seizoen ook goed. Voor een spits is het natuurlijk ook makkelijk meetbaar. Ik weet niet of ze nu nog tellen, maar ik heb twaalf doelpunten in de competitie en ook nog twee in de KNVB-beker gemaakt", benadrukt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Nee, met afscheid nemen ben ik nog niet bezig. Scoren vind ik nog altijd het mooiste dat er is."

Wedden

Meer odds

In het 'dagelijks leven' is de tweevoudig Eerste Divisie-topscorer scout namens zijn oude club De Graafschap. Zijn werk is er echter niet makkelijker op geworden. "Ik doe het werk nu puur op basis van beelden. Het is niet anders. De laatste wedstrijd die ik bezocht heb, is Jong FC Utrecht-NEC. Dat was op 9 maart. Ja, het zijn aparte tijden." Daar komt nog bij dat De Superboeren nog niet zeker weten in welke divisie ze na de zomer spelen. "Natuurlijk hield ik altijd al rekening met twee scenario's, maar het leek erop dat we rechtstreeks op de eredivisie afstevenden. Zuur dat het nu zo loopt."