AZ slaat toe na breuk met Manchester United: 'Hij stond al langer op de radar'

AZ slaat toe na breuk met Manchester United: 'Hij stond al langer op de radar'

Gepubliceerd: zondag 3 mei 2020 om 11:12zo 03-05-2020 om 11:12

Laatste update: zondag 3 mei 2020 om 12:27zo 03-05-2020 om 12:27

AZ heeft zich officieel versterkt met Millen Baars. De negentienjarige aanvaller, die voor het laatst onder contract stond bij Manchester United, tekent voor twee jaar in Alkmaar.

Baars groeide op bij De Kennemars, maakte op jonge leeftijd de overstap naar Ajax en verliet Amsterdam in 2017 voor Manchester United. Sinds de zomer van 2019 zat de tiener zonder club. Bij AZ krijgt Baars nu een nieuwe kans. "Het maakt me trots", reageert de talentvolle aanvaller.

"Ik ben heel blij met het contract en dat ik deze kans krijg. AZ is een warme club met fijne mensen die je willen helpen. Ook kende ik al een aantal jongens van het team. Daardoor kon ik mezelf hier snel aanpassen."

Baars sluit aan bij Jong AZ, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat is heel anders dan bij jeugdvoetbal", beseft hij. "Voor je eigen ontwikkeling is het goed te kunnen wennen aan het mannenvoetbal. Dat maakt de stap naar de Eredivisie uiteindelijk gemakkelijker. Ik hoop het team zo goed mogelijk te helpen en in de toekomst te kunnen aansluiten bij AZ 1."

Paul Brandenburg, hoofd jeugdopleiding bij AZ, is blij met het vastleggen van Baars, die hij omschrijft als een 'watervlugge en creatieve' vleugelaanvaller. "We hebben Millen de afgelopen maanden van dichtbij aan het werk gezien. Uiteraard hadden we hem al langer op de radar staan, maar in deze periode heeft hij ons definitief overtuigd van zijn kwaliteiten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws