'Als Cissé niet voor Feyenoord, maar Twente had gekozen, waren we geen kampioen'

'Als Cissé niet voor Feyenoord, maar Twente had gekozen, waren we geen kampioen'

03-05-2020 12:56 Laatste update: 12:57
49

Als Sekou Cissé in de zomer van 2009 niet voor Feyenoord, maar FC Twente had gekozen, was de club uit Enschede geen kampioen geworden. Dat stelt voormalig topman Aldo van der Laan.

FC Twente wilde Cissé na een topseizoen bij Roda JC naar de Grolsch Veste halen. Feyenoord trok echter aan het langste eind, tot teleurstelling van de Enschedese club. Achteraf was het een geluk bij een ongeluk: Cissé speelde door een slepende teenblessure nauwelijks voor Feyenoord en Twente besloot Bryan Ruiz te kopen.

"Als hij voor ons had gekozen, waren we geen kampioen geworden. Dan was hij bij ons het hele seizoen geblesseerd geweest en 'au' gehad aan zijn teen. Die mazzel moet je erbij hebben", zegt Van der Laan tegen RTV Oost.

Uiteindelijk kwam Ruiz naar Twente, maar ook daar waren aanvankelijk twijfels over. "Op een gegeven moment dacht ik: bekijk het even. Maar Aldo drukte de transfer er doorheen", aldus ex-voorzitter Joop Munsterman. "En zijn eerste drie ballen stuiterden van zijn benen af, toen dachten we: oh god wat hebben we nu in huis gehaald."

Ruiz scoorde 24 keer in het seizoen 2009/2010 en had daarmee een groot aandeel in de historische landstitel van FC Twente.