NAC slaat toe en zorgt voor stoelendans: 'Het is een goed doordacht plan'

NAC slaat toe en zorgt voor stoelendans: 'Het is een goed doordacht plan'

03-05-2020 18:08
39

NAC Breda maakte deze week het vertrek van Luuc Eisenga bekend, maar was op de achtergrond al even bezig met zijn opvolging. Dat bevestigt rvc-voorzitter Edwin van Baal. Zondag werd Mattijs Manders gepresenteerd als nieuwe algemeen directeur.

NAC en Eisenga gingen deze week vanwege een 'fundamenteel verschil van inzicht' uit elkaar. Vier dagen later werd Manders gepresenteerd. De directeur van de Eredivisie CV treedt per 1 juli in dienst, maar heeft toestemming om eerder aan zijn werkzaamheden te beginnen.

"Op het moment dat duidelijk werd dat we niet met Luuc verder zouden gaan, hebben we meteen geschakeld en gezocht naar een opvolger", vertelt Van Baal aan Omroep Brabant. "We wilden namelijk absoluut niet in een bestuurlijk vacuüm terecht komen."

Bovendien dringt de tijd voor NAC, dat zich zo snel mogelijk op het seizoen 2020/2021 wil richten. "Als daarmee te laat wordt aangevangen, begin je met een 1-0 achterstand. Er is namelijk veel werk aan de winkel in deze uiterst complexe tijd. Het is een goed doordacht plan dat in het belang van NAC is."