AS: Spanje gaat alle transferactiviteiten Barcelona en Atlético Madrid controleren

AS: Spanje gaat alle transferactiviteiten Barcelona en Atlético Madrid controleren

Gepubliceerd: maandag 4 mei 2020 om 14:26ma 04-05-2020 om 14:26

De Spaanse regering gaat de transferactiviteiten van acht clubs in de Primera División controleren deze zomer. Dat meldt AS. Het gaat om onder meer FC Barcelona, Atletico Madrid, Valencia en Sevilla.

Barça, Atlético, Valencia, Sevilla, Alavés, Granada, Espanyol en Osasuna hebben als gevolg van de coronacrisis werktijdverkorting aangevraagd bij de Spaanse regering. In het zogeheten ERTE is bepaald dat werknemers maximaal zes maanden lang slechts dertig procent van hun salaris krijgen en minder uren werken dan in hun contract staat. ERTE werd in Spanje ook veel gebruikt in de financiële crisis in 2008.

Het betekent dat de financiële lasten van de acht Spaanse clubs worden verlicht, maar het heeft ook een nadeel: alle transferactiviteiten worden vanaf nu gemonitord door de regering. Het betekent dat elke aankoop van bijvoorbeeld Barça éérst langs 'Madrid' moet. Andere clubs, zoals Real Madrid en Real Sociedad, hebben geen werktijdverkorting aangevraagd en maakten in plaats daarvan afspraken met spelers over het inleveren van salaris.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws