NEC houdt gewilde revelatie binnenboord: 'We zijn er zo goed als over uit'

NEC houdt gewilde revelatie binnenboord: 'We zijn er zo goed als over uit'

04-05-2020 17:45
12

NEC staat op het punt om een belangrijke slag te slaan. De gewilde Bart van Rooij gaat zijn contract in De Goffert met één jaar verlengen, tot medio 2022. Dat bevestigt hij aan Omroep Gelderland.

De achttienjarige rechtsback maakte dit seizoen veel indruk bij NEC. Net als ploeggenoot Dirk Proper speelde hij zich in de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland. Voor de Nijmeganeren is de contractverlenging dan ook een welkome opsteker. "We zijn er zo goed als over uit. Het is bijna rond", vertelt Van Rooij, die al enige tijd met de club in gesprek was.

De verdediger werd ruim een jaar geleden toegevoegd aan de eerste selectie van NEC. Hij begon dit seizoen nog als reserve, maar kreeg al snel de kans en verdween niet meer uit het elftal. Van Rooij geldt als één van de revelaties van dit seizoen in Nijmegen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik vertelde in februari al dat er veel belangstelling is voor Van Rooij en Proper. Hij voorspelt dat de twee ver reiken. "Die gaan we terugzien in de Nederlandse top en misschien ook wel in het internationale voetbal", zei hij tegen FOX Sports. "Er zit een goeie kop op, ze willen hard werken en hebben ook voetbalbagage. Een uitstekende mentaliteit en karakter."