'Onana mogelijk langer in Amsterdam: Ajax niet onder de indruk van spelletje'

'Onana mogelijk langer in Amsterdam: Ajax niet onder de indruk van spelletje'

06-05-2020 07:01 Laatste update: 07:17
213

Ajax heeft geen haast met de verkoop van Andre Onana. De doelman gaf aan naar een Europese topclub te willen vertrekken, maar de Amsterdammers zijn niet onder de indruk van het spelletje van zaakwaarnemer Albert Botines. Nog een jaar Onana in Amsterdam behoort tot de mogelijkheden.

Dat meldt Voetbal International. In dezelfde week dat Onana zijn vertrekwens publiek maakte, liet Botines weten dat FC Barcelona zich bij Ajax gemeld heeft voor Onana. Ook Borussia Dortmund, Chelsea en Paris Saint-Germain zijn geïnteresseerd. Ajax wil meewerken als het juiste bedrag op de tafel wordt gelegd. Volgens de club worden Botines én Onana op dit moment gek echter gemaakt door clubs, die op deze manier hopen dat het transferbedrag lager uit gaat vallen.

VI meldt dat Ajax geen overhaaste beslissing gaat nemen met Onana en over twee maanden, als de topclubs uit de paniekstand zijn, gaat kijken of een club een goed bedrag kan neerleggen. Aanvankelijk was de vraagprijs van Ajax veertig miljoen euro, maar in Amsterdam houden ze er rekening mee dat de coronacrisis een groot effect gaat hebben op de transfermarkt.

Een spelersruil wil Ajax echter liever niet, en veel lager dan veertig miljoen euro gaat de club ook niet zitten omdat transfers het verdienmodel is. En dus meldt VI dat het niet uitgesloten is dat Onana nog een jaar in Amsterdam zal spelen, mocht het gewenste bedrag niet op tafel komen.