Nasri: 'Hij zei: je mag drinken, uitgaan, doe wat je wil, ik dek je wel'

Nasri: 'Hij zei: je mag drinken, uitgaan, doe wat je wil, ik dek je wel'

06-05-2020 11:35
37

Jorge Sampaoli deed er in 2016 werkelijk alles aan om Samir Nasri op huurbasis naar Sevilla te halen. De Fransman kreeg toestemming om alles te doen waar andere voetballers gestraft voor zouden worden, onthult hij.

Nasri (32) stond onder contract bij Manchester City, waar er geen toekomst meer voor hem was. "Sampaoli wilde me zo graag dat hij zei: kom naar onze club, je mag drinken, uitgaan en doen wat je wil. Ik zal je dekken tegenover de club. Het enige dat ik wil is dat je presteert op het veld", zegt Nasri op Instagram Live. "Er was één weekend waarin ik niet kon spelen. Ik wilde graag naar huis zodat ik mijin familie kon zien. Hij bood me aan om op m'n huis en hond te passen."

Nasri vond Sevilla 'een van de beste ploegen van Europa'. De Spaanse club werd dat jaar vierde in de competitie. De drie seizoenen daarvoor werd de Europa League gewonnen. "Met Steven N'Zonzi, Vitolo, Stevan Jovetic, Pablo Sarabia, Wissam Ben Yedder, Adil Rami, Mariano.. We waren zes maanden lang net zo sterk als Real Madrid en FC Barcelona."

Nasri werd op 22 februari 2018 voor zes maanden geschorst. Daar kwam later nog een extra schorsing van een jaar bij. Hij zou in zijn Sevilla-tijd een omstreden vitaminekuur hebben genomen. "Het ging om een vitamine-injectie die legaal was. Ik had zelfs een doktersverklaring, maar ik kreeg veel meer geïnjecteerd dan ik had verwacht. Ik zat kapot omdat ik dacht dat ik voor twee jaar geschorst zou worden."

"Ik vroeg Sampaoli om me niet meer op te stellen, maar hij wilde altijd dat ik zou spelen. Ik was verdwaald, bang en boos op alles. Ik liet het niet zien op het veld, maar het voetbal was over voor mij."