Courtois zet kwaad bloed in Barcelona: 'Waarom houd je je mond niet?'

Courtois zet kwaad bloed in Barcelona: 'Waarom houd je je mond niet?'

Gepubliceerd: woensdag 6 mei 2020 om 16:39wo 06-05-2020 om 16:39

Laatste update: woensdag 6 mei 2020 om 16:43wo 06-05-2020 om 16:43

Thibaut Courtois heeft in Barcelona kwaad bloed gezet na zijn uitspraken over de Primera División. De Belgische sluitpost vindt niet dat koploper FC Barcelona tot kampioen uitgeroepen moet worden, mocht het seizoen in Spanje niet afgemaakt worden.

Real Madrid staat amper twee punten achter op Barcelona en bovendien heeft Real dit seizoen maar liefst vier keer gewonnen van de grote rivaal in de zes gespeelde wedstrijden. Daarom vindt Courtois het beter om helemaal geen kampioen aan te wijzen in La Liga.

Sport, de huiskrant van FC Barcelona, heeft daarop een grote foto van Courtois op de cover geplaatst met de tekst 'Courtois, waarom houd je je mond niet?'. Een reactie die verwijst naar een uitspraak van koning Juan Carlos II. Die zei in 2007 hetzelfde tijdens een bezoek van Hugo Chavez, de toenmalige president van Venezuela.

Quique Setien, de trainer van FC Barcelona, heeft al gereageerd op de uitspraak van Courtois. 'Het is logisch dat de stand zou blijven zoals hij is als het seizoen niet afgewerkt kan worden. Maar ik zou op deze manier niet graag de titel pakken. De realiteit is dat iedereen graag het seizoen zou afwerken, en kampioen wil worden door alle wedstrijden af te werken', aldus de Barcelona-trainer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws