Van der Sar op proef door kaartclubje: 'Zonder hem had ik niet bij Ajax gespeeld'

Van der Sar op proef door kaartclubje: 'Zonder hem had ik niet bij Ajax gespeeld'

06-05-2020 17:02 Laatste update: 07-05-2020 11:06
42

Edwin van der Sar kwam wel op een heel bijzondere manier bij Ajax terecht: de keeper mocht op de proef komen in Amsterdam, nadat zijn coach bij Noordwijk tijdens een potje kaarten met Ajax-coach Louis van Gaal aangaf dat hij eens bij Noordwijk 'moest gaan kijken'.

"Zonder Louis had ik denk ik niet bij Ajax gespeeld", lacht Van der Sar bij Tussen de Palen van Ziggo Sport. "Met een groepje vrienden kaartte hij één keer per maand en mijn trainer bij Noordwijk kaartte met hem. Hij zei: Louis, je moet een keer komen kijken. Ik heb hier een rechtsbuiten en een keeper. Nou goed, mijn trainer had een beetje een grote mond, dus Louis zei: deel die kaarten, kom op."

Van Gaal kwam desondanks wel kijken bij Noordwijk en zag daar een uitstekende Van der Sar. "Een week later kreeg ik een brief van Ajax, een uitnodiging om op proef te komen trainen", vervolgt de huidige algemeen directeur van de Amsterdamse club. Van der Sar beleefde mooie tijden bij Ajax, maar zag het succes uiteindelijk afnemen. "Door het Bosman-arrest viel het uit elkaar, dat heeft Ajax een hele mooie periode gekost", sluit hij af.