PSV gaat logo komende tijd aanpassen: 'Aanpassingen hebben aantal redenen'

PSV gaat logo komende tijd aanpassen: 'Aanpassingen hebben aantal redenen'

06-05-2020 17:20 Laatste update: 17:25
98

PSV heeft het logo van de club enigszins aangepast. Op Twitter brandde woensdag een discussie los over het embleem: PSV zou op de officiële website een lichtelijk gewijzigd logo gebruiken. 

De Eindhovense club heeft dat inmiddels bevestigd via officiële kanalen. 'PSV' staat vanaf heden in een ander lettertype geschreven dan voorheen en 'EST 1913', de tekst die sinds het jubileum in 2013 in het logo staat ook in een ander lettertype. Op de socialmediakanalen van de club wordt het 'oude' logo nog gebruikt.

Het zijn pas de eerste wijzigingen die de club door gaat voeren aan het logo, laat PSV weten. 'De aanpassingen hebben een aantal redenen. Allereerst wilden we de sterren er een vast onderdeel van maken. Daarnaast hebben we de letters subtiel aangepast om van daaruit een nieuw en eigen PSV lettertype te ontwikkelen. We voeren de logoverandering gefaseerd door en zijn online begonnen.' Het valt dus te verwachten dat er de komende weken nieuwe wijzigingen aan worden gebracht in het logo van de club.