VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

Gepubliceerd: maandag 11 mei 2020 om 11:00ma 11-05-2020 om 11:00

Geen kampioen, geen degradanten, geen promovendi, maar wél een VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. We trappen vandaag af met de beste keepers van de Eredivisie.

Voor de eerste positie hebben we vijf keepers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De doelman met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de vijf genomineerden.

Justin Bijlow (Feyenoord)
Geen enkele Eredivisie-keeper maakte in 2020 zo'n ontwikkeling door als Bijlow. De slordigheden waarop hij voor zijn blessure regelmatig te betrappen was, zijn uit zijn spel. Als de Feyenoorder zo doorgaat, is een plek in de Oranje-selectie op het uitgestelde EK een zekerheid.

Marco Bizot (AZ)
De minst gepasseerde doelman van de Eredivisie kan onmogelijk ontbreken. Bizot heeft een superseizoen achter de rug, waarin hij het recordaantal clean sheets in één kalenderjaar evenaarde (31) en met AZ goede kans maakte op de landstitel.

Andre Onana (Ajax)
Natuurlijk, om Onana kunnen we niet heen. Ondanks enkele foutjes in de weken rond de winterstop, heeft de doelman van Ajax weer een uitstekend jaar achter de rug. Hij wordt niet voor niets gelinkt aan FC Barcelona en Manchester United.

Remko Pasveer (Vitesse)
Een keeper die vier assists in één seizoen geeft, is dat ooit eerder voorgekomen? Pasveer deed het. Maar de doelman blonk vooral uit op het gebied waarvoor hij is aangesteld: ballen tegenhouden. De 36-jarige doelman is na een moeilijke periode helemaal terug.

Timon Wellenreuther (Willem II)
Essentieel voor Eredivisie-revelatie Willem II dit seizoen. Zo grillig als Wellenreuther in zijn beginjaren was, zo constant was hij sinds de zomer. De doelman loopt uit zijn contract in Tilburg en gaat hoogstwaarschijnlijk profiteren van zijn transfervrije status.

Wie vond jij dit seizoen de beste doelman? Stem en discussieer mee!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie is de beste Eredivisie-keeper van het seizoen 2019/2020?

(14689 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws