Bosz: 'Geen garantie, maar de spelers weten hoe ze zich moeten gedragen'

8 mei 2020 om 22:33

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz kan niet wachten totdat de Bundesliga hervat wordt. De clubs moesten aanvankelijk aangepast trainen, maar kunnen nu weer toewerken naar hun eerste wedstrijd in twee maanden tijd.

Bosz is blij dat zijn spelers weer bij elkaar mogen komen. "Ik voel meteen de spanning weer. Eindelijk hebben we weer het gevoel dat we echt met voetbal bezig zijn. Dat is een verademing", wordt hij geciteerd door het ANP. De Apeldoorner is benieuwd naar de fysieke staat van zijn spelers. "Ik zit veertig jaar in het profvoetbal en ik heb nog nooit meegemaakt dat spelers in maart twee weken thuis op de loopband moesten trainen."

Bayer Leverkusen speelt de allerlaatste wedstrijd van speeldag 26: Die Werkself komen op maandag 18 mei in actie tegen Werder Bremen. "Hoe dat er precies gaat uitzien, weet ik ook niet. Daarom is het wel een voordeel dat wij pas op maandag spelen, zodat we al hebben kunnen zien hoe het bij de andere duels verloopt." Bosz doelt op mogelijk besmettingsgevaar, maar vertrouwt op de discipline van zijn spelers. "Ze weten hoe ze zich moeten gedragen. We hebben natuurlijk ook niet de garantie dat er in de loop van het seizoen geen enkele speler besmet raakt. Maar we gaan enorm ons best doen ons te houden aan de voorschriften."