Younes schreeuwt om begeleiding: 'Spelers kopen gewoon vijf auto's, omdat het kan'

Younes schreeuwt om begeleiding: 'Spelers kopen gewoon vijf auto's, omdat het kan'

08-05-2020 22:58
34

Oud-Ajacied Amin Younes heeft opgeroepen om jonge spelers beter te begeleiden en meer bewust te maken van het leven in de reguliere maatschappij. Volgens de 26-jarige Napoli-aanvaller leven veel profvoetballers buiten de realiteit, vanwege het geld dat ze verdienen.

Volgens Younes hebben veel profs geen idee wat ze na hun voetbalcarrière moeten doen en hoe ze met hun geld om moeten gaan. "Sommigen weten niet eens wat een spaarrekening is", vertelt hij aan T-Online. "Jonge voetballers moeten niet uitgeknepen worden, omdat ze toevallig aardig kunnen voetballen, maar juist geholpen: in sportief, menselijk en financieel opzicht."

Younes merkt echter dat sommige van zijn collega's van gekkigheid niet weten wat ze met hun geld moeten doen, als ze plotseling goedbetaalde profs zijn. "Ik ken er genoeg die twee jaar prof zijn en meteen al hun geld erdoorheen jagen. En na hun carrière zelfs zonder geld komen te zitten."

De dribbelaar uit Düsseldorf prijst zich gelukkig dat hij met beide benen op de grond werd gehouden. "Ik ken ook wel de verhalen van spelers die vijf auto's hebben. Maar mijn jeugdtrainer Horst Hrubesch zei vroeger: waarom heb je meerdere auto's nodig? Je kunt er maar eentje tegelijkertijd besturen. Maar als je zo jong bent, zo veel geld hebt en er niemand is die zegt 'dat is onzin', dan koop je gewoon vijf auto's, omdat het kan."