Berghuis opent Feyenoord-deur: 'Ambitie niet weg, maar het gevoel is veranderd'

Berghuis opent Feyenoord-deur: 'Ambitie niet weg, maar het gevoel is veranderd'

Gepubliceerd: zaterdag 9 mei 2020 om 00:16za 09-05-2020 om 00:16

Steven Berghuis sluit niet uit dat hij alsnog langer bij Feyenoord blijft. De Eredivisie-topscorer stelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat 'het gevoel veranderd' is sinds de entree van trainer Dick Advocaat en technisch directeur Frank Arnesen.

Berghuis verlengde in de zomer van 2019 zijn contract en leek daarmee voor te sorteren op een transfer in 2020: dat scenario is na de uitbraak van het coronavirus echter iets minder waarschijnlijk. Bovendien werkt Berghuis graag samen met Advocaat, die hem tot aanvoerder heeft gebombardeerd. "De ambitie om het nog eens in het buitenland te laten zien, is niet weg. Maar het gevoel is wel veranderd", stelt hij tegenover het AD. "Zeker als je het vergelijkt met het laatste seizoen onder Giovanni van Bronckhorst en de eerste maanden onder Jaap Stam."

Vooral het dragen van de aanvoerdersband heeft een grote betekenis voor de linkspoot. "Dat ik nu aanvoerder ben, was echt een prikkel die ik nodig had. Dat vond ik al aan het begin van het seizoen." Stam gaf het vertrouwen echter aan Eric Botteghin, die Robin van Persie mocht opvolgen. "Toen dacht ik wel dat ik tweede aanvoerder achter Robin kon zijn, maar dat wilde Van Bronckhorst niet. Hij koos toen voor Jordy Clasie."

Berghuis heeft onlangs een onderhoud met Advocaat en Arnesen gehad en hield ook daar een goed gevoel aan over. "Zij geven wel de juiste signalen af", aldus de 28-jarige Apeldoorner. "Die twee zijn gewoon niet zo snel tevreden. Dat bevalt mij heel erg. Als zij dat signaal afgeven binnen de club en iedereen moet daarin mee, dan gaan we stijgen en stijgen." Berghuis stelt vast dat het met Feyenoord de goede kant op gaat. "We zijn met iets bezig. Advocaat en Arnesen willen echt iets neerzetten hier. Dat stralen ze uit naar de groep en dat is een belangrijk sfeertje voor een topclub. Een topsportsfeer. Dat miste ik wel en dat is terug bij Feyenoord."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat kan Berghuis beter doen?

Bij Feyenoord blijven
79%
Voor zijn kans in het buitenland gaan
21%
(1929 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws