Turan hoorde pas na twee weken van Barça-deal: 'Er viel een document uit de tas'

Turan hoorde pas na twee weken van Barça-deal: 'Er viel een document uit de tas'

09-05-2020 17:58 Laatste update: 18:09
15

De samenwerking tussen Arda Turan en FC Barcelona is niet bepaald een droomhuwelijk geweest. De Turk vertrekt per 1 juli transfervrij, maar heeft zijn laatste wedstrijd namens de Catalanen al in 2017 (!) gespeeld.

Trainer Luis Enrique werd vervolgens opgevolgd door Ernesto Valverde, die Turan volledig links liet liggen. Uiteindelijk werd de aanvaller verhuurd aan Basaksehir. "Daar heb ik geen traan om gelaten", vertelt hij aan Diario SPORT. "Dat zou ik wel gedaan hebben als ik mislukt was bij Barcelona. Maar ik heb gewoon niet één kans gekregen van Valverde. Terwijl ik in het seizoen daarvoor de meeste assists had gegeven, na Messi en Suárez."

Turan beleefde al een valse start in Camp Nou: Barça haalde hem in 2015 op bij Atlético Madrid, maar mocht hem een half jaar lang niet opstellen vanwege een transferverbod. Aanvankelijk wist de honderdvoudig Turks international niet eens dat hij naar Barcelona zou gaan. "Mijn zaakwaarnemer Ahmet Bulut had een overeenkomst gesloten, maar dat hoorde ik twee weken later pas. Hij had me niets verteld", blikt hij terug. "Ik dacht zelf dat ik naar Bayern München zou gaan. Maar op een dag was ik samen met Ahmet, toen er een document uit zijn tas viel. Daar stond het logo van Barcelona op. Ik kon het gewoon niet geloven..."