'Tim Krul begon tegen mij te ouwehoeren, maar ik zei: vriend, ik ga gewoon scoren'

'Tim Krul begon tegen mij te ouwehoeren, maar ik zei: vriend, ik ga gewoon scoren'

09-05-2020 23:57
79

Nacer Barazite zal voor altijd verbonden blijven aan zijn beslissende penalty tijdens FC Utrecht-AZ op 28 mei 2017, in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De inmiddels in Thailand actieve Arnhemmer geeft voormalig ploeggenoot Sébastien Haller de credits.

De Fransman was tijdens het seizoen 2016/2017 de vaste strafschoppennemer in Utrecht. "Hij had een hele specifieke manier van penalty's nemen. Daar ging ik tijdens de trainingen op letten", vertelt Barazite in Worldwide, een YouTube-rubriek van FC Utrecht. "Als we tijdens wedstrijden en toernooitjes op de training een penalty kregen, nam ik ze altijd net als Haller. Met mijn eigen stijl, maar wel altijd kijken naar de keeper."

De finalewedstrijd tegen AZ liep uit op een strafschoppenserie, nadat FC Utrecht een 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd had weggepoetst. Barazite had de beslissing op zijn schoen en kwam oog in oog met Tim Krul te staan. "Ik kende hem nog van het Nederlands jeugdelftal, toen sliep ik met hem op de kamer. Hij begon te ouwehoeren, maar ik zei: vriend, ik ga gewoon scoren, je gaat hem niet stoppen. Toen deed ik exact hetzelfde als wat ik al die maanden al op de trainingen deed."