'United staat open voor transfer teleurstellende De Gea en aast serieus op Onana'

'United staat open voor transfer teleurstellende De Gea en aast serieus op Onana'

10-05-2020 07:19
193

Manchester United is serieus geïnteresseerd in Ajax-doelman Andre Onana, zo benadrukt 'transfer expert' Duncan Castles van The Sunday Times nogmaals. Op Old Trafford zijn er twijfels over David De Gea en Dean Henderson, laat hij weten in The Transfer Window-podcast.

Castles sprak woensdag al over de interesse. "We kregen veel reacties van United-fans, die zeiden: belachelijk, we hebben de drie beste keepers in het land met De Gea, Henderson en Sergio Romero. Waarom hebben we Onana nodig? Maar United is niet tevreden over De Gea sinds hij zijn recordcontract heeft getekend. Ze zitten in hun maag met een enorm contract voor een speler wiens prestaties minder zijn geworden."

United wil de Spaanse sluitpost, die zo'n 425.000 euro per week verdient, dan ook het liefst verkopen, al is dat lastig gezien de coronacrisis. "Maar ze zijn niet blij met hem", stelt Castles, die weet dat Henderson niet de beoogde opvolger is. "Ze zijn niet overtuigd van Henderson. Ze zeggen dat hij veel talent heeft, maar dat er een groot verschil is tussen het spelen voor een middenmoter en voor een club die prijzen wil winnen. Ze twijfelen of hij daar klaar voor is."

Henderson, momenteel actief bij Sheffield United, wil geen tweede viool spelen, waardoor een nieuwe verhuur voor de hand ligt. "En daarom informeert Manchester United naar Onana", legt Castles uit. De Kameroener van Ajax is al langer de beoogde opvolger van De Gea. "Ze slaan hem heel hoog aan en weten dat hij spoedig bij Ajax vertrekt. Het is niet voor niets dat ook Chelsea, Tottenham Hotspur en FC Barcelona naar hem kijken."