Feyenoord 'weet het niet': Wat krijgt Ajax nu nog voor Donny van de Beek?

Feyenoord 'weet het niet': "Wat krijgt Ajax nu nog voor Donny van de Beek?"

Gepubliceerd: maandag 11 mei 2020 om 07:04ma 11-05-2020 om 07:04

Bij Feyenoord heeft men nog geen idee hoe de transfermarkt zich als gevolg van de coronacrisis gaat ontspinnen. Mark Koevermans, algemeen directeur van de Rotterdamse club noemt het een 'lastige' situatie, maar ziet ook kansen.

Door de opgedroogde inkomsten in de voetbalwereld hebben clubs veel minder geld te besteden in de zomer. Waar een transfersom van 25 miljoen euro voor de gewilde Orkun Kökcü vóór de coronacrisis niet heel gek was geweest, vreest Feyenoord nu voor de gevolgen van een financiële tik. "En ze bieden in de winter zeven miljoen euro", kijkt Koevermans tegenover het Algemeen Dagblad voorzichtig naar de toekomst.

"Zeg jij het dan maar? Het is lastig, hoor", vervolgt de Feyenoord-directeur. "Wat krijgt Ajax nu nog voor Donny van de Beek? Hetzelfde bedrag als zes maanden geleden? Ik weet het niet. En als we kijken naar de aankoop van spelers: moet je dan nu al spelers vastleggen terwijl straks door de crisis misschien de halve Braziliaanse en Argentijnse markt op zijn kop gaat en talentvolle spelers voor een schijntje zijn op te halen?"

Koevermans is duidelijk. "In de vorige periode dat Feyenoord het financieel zwaar had, wisten we op een gegeven moment 'als we dit en dat blijven doen, komen we er weer bovenop'. In deze crisis weet niemand waar het eindpunt ligt. Is dat toch snel of juist nog heel ver weg? Waarbij ik er vanuit ga dat het een tijdelijke crisis is."

Linssen
Feyenoord is de laatste dagen druk bezig met de komst van Bryan Linssen. De topscorer van Vitesse heeft een aflopend contract en is dus transfervrij, maar kan rekenen op meer belangstelling en is nog niet tevreden met het voorstel uit De Kuip.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws