'Ajax en Gravenberch komen er nog niet uit: Europese topclubs kijken mee'

'Ajax en Gravenberch komen er nog niet uit: Europese topclubs kijken mee'

11-05-2020 14:24 Laatste update: 14:47
113

Ryan Gravenberch en Ajax hebben nog geen akkoord bereikt over een nieuw contract. Volgens Voetbal International hebben de eerste gesprekken tussen de middenvelder en de club niet tot een overeenstemming geleid.

De bijna achttienjarige middenvelder heeft een verbintenis tot de zomer van 2021. Lukt het Ajax niet om Gravenberch een nieuw, meerjarig contract te laten ondertekenen, dan zal de club hem komende zomer moeten verkopen om nog wat aan hem te verdienen. De topclubs van Europa houden de situatie van de middenvelder nauwlettend in de gaten en staan klaar om te profiteren van een eventueel uitblijven van een akkoord.

Zover is het echter nog niet: VI spreekt de verwachting uit dat de gesprekken tussen Ajax en Gravenberch binnenkort hervat zullen worden. De jongeling zelf wil na de zomer zijn doorbraak in Amsterdam maken. Afgelopen seizoen speelde hij negen weddstrijden voor Ajax 1 in de Eredivisie. Daarin kwam Gravenberch tot twee doelpunten. Zijn Eredivisie-debuut maakte hij al op 23 september 2018 tijdens de 3-0 nederlaag van Ajax op bezoek bij PSV.