'Barça keert op schreden terug en slikt verlies van 9 miljoen op Ajax-plaaggeest'

'Barça keert op schreden terug en slikt verlies van 9 miljoen op Ajax-plaaggeest'

11-05-2020 17:14
35

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald lijken ze bij FC Barcelona te denken. De Catalanen willen namelijk toch door met Marc Cucurella. Volgens Catalunya Radio wordt dat een kostbare operatie, aangezien Getafe net de koopoptie in zijn huurcontract heeft gelicht.

Cucurella maakte vorig jaar als huurling al indruk bij Eibar, maar Barça zag desondanks geen toekomst in de 21-jarige linksback. De Spaanse kampioen besloot Júnior Firpo voor achttien miljoen euro te kopen van Real Betis, terwijl Cucurella werd ondergebracht bij Getafe. Daar is hij een steunpilaar, waardoor de Madrilenen onlangs de koopoptie van zes miljoen besloten te lichten.

Ook Barcelona is nu echter alsnog overtuigd van het jeugdproduct. Firpo kan geen potten breken in Camp Nou en mag vertrekken. Cucurella moet zijn opvolger worden. Barça beschikt over een clausule om hem voor vijftien miljoen terug te halen en wil daar meteen gebruik van maken. Daarmee lijdt de Spaanse topclub in korte tijd een verlies van negen miljoen op de back.

Cucurella, één van de uitblinkers in de Europa League-duels van Getafe met Ajax, moet de nieuwe stand-in van Jordi Alba worden.