Smid maakt gehakt van 'autist' Gudde: Totaal ongeschikt

Smid maakt gehakt van 'autist' Gudde: "Totaal ongeschikt"

11-05-2020 19:21
111

SC Cambuur-erevoorzitter Ype Smid heeft in de podcast van Omrop Fryslan gehakt gemaakt van KNVB-directeur Eric Gudde. Smid noemt hem onder meer 'een autist'.

Bij Cambuur is men boos omdat de top van de KNVB, bestaande uit Eric Gudde en commercieel directeur Jean-Paul Decossaux, besloten heeft om Cambuur en De Graafschap niet te laten promoveren naar de Eredivisie. Ook de manier waarop stuit de Keuken Kampioen Divisie-club tegen de borst.

"Die Decossaux heb ik een paar keer gezien op televisie met die Hans van Breukelen, ik weet niet wat die gast daar uitvoert allemaal", zegt Smid. "En die Gudde is totaal ongeschikt voor dienst. Een soort autist, die niet te bereiken was. Zelfs na die tijd niet. Als je zo'n besluit neemt, moet je er ook voor staan. Het is één grote farce, deze man."

Smid vindt dat Gudde contact had met zoeken met Cambuur, De Graafschap, ADO Den Haag en RKC Waalwijk. "Als directeur van de KNVB betaald voetbal verdient dit aan alle kanten de schoonheidsprijs niet. Ik snap ook wel dat je het nooit goed had kunnen doen, maar in de aanloop er naartoe waren er formeel en informeel momenten om meer draagvlak te creëren."

Smid behoorde van 2010 tot 2018 tot de raad van commissarissen van Cambuur.