Suurbier in 2017 met Tom Boere

Update: Suurbier getroffen door hersenbloeding: 'Of hij herstelt weten we niet'

Update: Suurbier getroffen door hersenbloeding: 'Of hij herstelt weten we niet'

11-05-2020 23:15 Laatste update: 12-05-2020 23:15
48

Wim Suurbier heeft een hersenbloeding gehad. De oud-voetballer, voornamelijk bekend van zijn periode bij Ajax, ligt op de intensive care van het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Dat meldde Johan Derksen maandagavond bij Veronica Inside, en wordt door bronnen binnen Ajax aan De Telegraaf bevestigd. Volgens Derksen 'ziet het er niet goed uit' voor Suurbier. Het leed rond de 75-jarige Suurbier zou al sinds eind april spelen. 

"Ze waren hem op een gegeven moment helemaal kwijt, want hij nam zijn telefoon niet meer op", vertelde Derksen. "Zijn ex-vrouw heeft zich erom bekommerd en ze zijn gaan kijken. Ze weten niet hoe lang hij er gelegen heeft, maar hij was helemaal van de wereld. Hij is naar het VU vervoerd en het ziet er gewoon niet goed uit. Hij ligt op de intensive care en alleen zijn dochter en ex-vrouw Maja, die zich altijd nog wel over hem ontfermt, mogen erbij."

De voormalig rechtsback won in de uiterst succesvolle jaren zeventig met Ajax drie keer de Europa Cup 1 en zeven landstitels. Ook stond Suurbier in zowel de WK-finale van 1974 als 1978 in de basis. De geboren Eindhovenaar speelde zestig interlands voor Oranje.

Update: Wim Suurbier is op 25 april getroffen door een hersenbloeding en ligt nog altijd op de intensive care, bevestigen dochter Melissa en ex-vrouw Maja. "Wim en ik zijn altijd heel goede vrienden gebleven", vertelt laatstgenoemde aan De Telegraaf. "We belden vaak met elkaar en als hij niet kon opnemen, omdat hij onderweg was, belde hij later altijd terug. Toen dat die dagen niet gebeurde, ben ik naar zijn flat gegaan, want ik had de sleutel. Daar aangekomen schrok ik me wezenloos."

"Nadat ik 112 had gebeld, waren er binnen no-time twee ambulances en een politieauto", vervolgt Maja. "Vanwege het coronavirus mochten we in eerste instantie niet bij hem zijn, maar uiteindelijk konden we hem gelukkig wel zien. Wim bleek een hersenbloeding aan de rechterkant te hebben gehad. Of hij herstelt en hoe weten we nog niet."