Locadia-probleem dreigt door prijzige koopoptie: 'Begrijpelijk als ze niet willen'

Locadia-probleem dreigt door prijzige koopoptie: 'Begrijpelijk als ze niet willen'

Gepubliceerd: dinsdag 12 mei 2020 om 09:44di 12-05-2020 om 09:44

Laatste update: dinsdag 12 mei 2020 om 09:47di 12-05-2020 om 09:47

Jürgen Locadia debuteerde begin maart met een doelpunt in de Major League Soccer, maar zijn Amerikaanse avontuur werd ruw onderbroken door de uitbraak van het coronavirus. De oud-PSV'er hoopt voor langere tijd in de Verenigde Staten te kunnen blijven, maar dat belooft geen eenvoudige opgave te worden voor zijn club FC Cincinnati.

Locadia wordt tot de zomer gehuurd van Brighton & Hove Albion, waar zijn contract nog twee jaar doorloopt. De Amerikanen hebben een optie tot koop bedongen, maar die is naar verluidt ruim negen miljoen euro waard. Of Cincinnati dit op kan brengen, is nog maar zeer de vraag. "Ik zou het wel begrijpen als ze het niet willen doen. Er is een crisis gaande en clubs zitten zonder inkomen", aldus Locadia in gesprek met de MLS-site. "Het is voor elke club een stuk lastiger om spelers te halen of zelfs te huren. Dat zou problematisch kunnen worden."

De geboren Emmenaar hoopt echter dat zijn twee wedstrijden in de MLS een vervolg zullen krijgen. "Het is een droom om hier te blijven, mijn eerste ervaringen waren geweldig", laat hij weten. "Hopelijk denkt de club er ook zo over en kunnen ze nog tot een oplossing komen met Brighton."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws