Sparta onderhandelt op opmerkelijke plek met Thy: 'Heeft de doorslag gegeven'

Sparta onderhandelt op opmerkelijke plek met Thy: 'Heeft de doorslag gegeven'

Gepubliceerd: dinsdag 12 mei 2020 om 14:29di 12-05-2020 om 14:29

Laatste update: dinsdag 12 mei 2020 om 14:37di 12-05-2020 om 14:37

De overstap van Lennart Thy naar Sparta kwam op een bijzondere plek tot stand. Technisch directeur van de Rotterdammers Henk van Stee vertelt hoe het is om in 2020 tijdens de coronacrisis transfers te sluiten.

"We hadden in Almere afgesproken, een beetje tussen Zwolle en Rotterdam in", begint Van Stee de anekdote op de clubkanalen van Sparta. "Ik zei: dat is prima, maar weet jij dan een plek waar we een bak koffie kunnen drinken? Lennart zei: de Starbucks is in ieder geval altijd open. Dus wij daar naartoe, ik had natuurlijk mijn troef Henk Fraser meegenomen. Komen we bij de Starbucks aan, is de Starbucks dicht. Dan sta je daar met z'n drieën midden in Almere."

"Op een gegeven moment hebben we maar bij een terras drie stoelen en een tafeltje gepakt, zijn we op anderhalve meter afstand gaan zitten en zijn we een gesprek aangegaan van anderhalf uur. We hadden het over koetjes en kalfjes, hadden een hoop lol en ik heb het gevoel dat dat wel de doorslag heeft gegeven", zegt Van Stee, die is wel bewust is van hoe gek de situatie was.

"Het was best grappig. Het was een of ander plateau. Ik zei nog dat als een journalist hier een foto van zou maken, dan zou het wel een unieke foto zijn. De nieuwe manier van zakendoen: zonder koffie, anderhalve meter uit elkaar en dat het dan toch de doorslag geeft op dat moment", aldus Van Stee. Thy, die transfervrij overkomt van PEC Zwolle, tekent een tweejarig contract in Rotterdam. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws