Update: Sparta bevestigt transfernieuws: 'Bijna hele rechterrijtje wilde hem'

Update: Sparta bevestigt transfernieuws: 'Bijna hele rechterrijtje wilde hem'

Gepubliceerd: maandag 11 mei 2020 om 17:28ma 11-05-2020 om 17:28

Laatste update: maandag 11 mei 2020 om 18:47ma 11-05-2020 om 18:47

Sparta toont zich gelukkig met de komst van Lennart Thy. Directeur voetbal Henk van Stee bevestigt aan De Telegraaf dat de deal zo goed als rond is. De 28-jarige Duitser tekent een contract voor twee jaar op Het Kasteel.

"We hadden twee prioriteiten, een centrale verdediger en een spits. Daarbij mikten we op jongens met ervaring en we zijn heel blij dat dat is gelukt", vertelt Van Stee, die eerder al de Belgische verdediger Michaël Heylen transfervrij wist op te halen bij FC Emmen. 

"Thy is een echte puntspeler, een jongen die elk seizoen goed is voor tien goals, een speler met een goede wedstrijdmentaliteit en een heel intelligente speler", laat Van Stee weten. "Hij had meerdere opties in Nederland en Duitsland, bijna het hele rechterrijtje wilde hem graag hebben, maar hij heeft goed nagedacht en weloverwogen voor Sparta gekozen. Daar zijn we heel gelukkig mee."

Een nieuwe doelman is geen prioriteit, ondanks het vertrek van Ariel Harush. Sparta beschikt nog over Tim Coremans, die afgelopen seizoen zijn plek kwijtraakte aan de Israëliër.

Update: Sparta heeft Lennart Thy definitief binnen. De 28-jarige spits komt transfervrij over van PEC Zwolle en tekent een contract voor twee jaar op Het Kasteel. De Duitser is na Michaël Heylen de tweede aanwinst van de Rotterdammers.

"Als het voetbal weer start moeten wij sportief goed voor de dag komen om ons in de Eredivisie te handhaven", zegt Henk van Stee. "In Lennart hebben we een spits gecontracteerd die daaraan kan bijdragen. Met zijn ervaring in de Eredivisie en zijn bewezen waarde bij zowel VVV-Venlo als PEC Zwolle draagt hij daar aan bij. Het is een speler die kan scoren, maar ook anderen beter laat functioneren en belangrijk is voor een team mede door zijn nimmer aflatende inzet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Thy een versterking voor Sparta?

(857 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws