'Veteraan Stekelenburg (37) vertrekt na vier seizoenen bij Everton'

'Veteraan Stekelenburg (37) vertrekt na vier seizoenen bij Everton'

14-05-2020 00:02
64

Everton neemt na dit seizoen afscheid van Maarten Stekelenburg. Het contract van de 37-jarige doelman wordt niet verlengd.

Dat meldt Football Insider. Stekelenburg heeft al drie seizoenen lang geen Premier League-wedstrijd gespeeld voor Everton. In zijn eerste jaar kwam hij nog tot negentien wedstrijden. De 58-voudig international van Oranje kwam vooral in actie in de beker.

Wedden

Meer odds

Everton bereidt zich nu voor op een afscheid van Stekelenburg, die zijn contract niet verlengd ziet worden. Manager Carlo Ancelotti zoekt naar een andere doelman die de strijd aan moet gaan met eerste keuze Jordan Pickford.

Stekelenburg was de gedoodverfde opvolger van Edwin van der Sar bij Oranje, maar maakte de hoge verwachtingen nooit helemaal waar. Hij verliet Ajax in 2011 voor AS Roma en speelde verder kort voor Fulham, AS Monaco en Southampton. Sinds 2016 staat hij onder contract bij Everton.

Stekelenburg speelde met het Nederlands elftal de eindtoernooien in 2010 en 2012. Op het WK in Zuid-Afrika wist hij zich onder meer tegen Brazilië te onderscheiden door zijn ploeg vlak voor rust in de wedstrijd te houden met een geweldige redding. Het EK twee jaar later zat er na drie wedstrijden al op. Stekelenburg werd daarna opgevolgd door Jasper Cillessen.