Ajax en AZ strijden om Barça-Nederlander: 'Geen goed gevoel voor toekomst'

Ajax en AZ strijden om Barça-Nederlander: 'Geen goed gevoel voor toekomst'

Gepubliceerd: donderdag 14 mei 2020 om 06:39do 14-05-2020 om 06:39

Laatste update: donderdag 14 mei 2020 om 09:36do 14-05-2020 om 09:36

Ajax en AZ hebben interesse in de Nederlandse FC Barcelona-verdediger Xavier Mbuyamba. Ook veel clubs uit Engeland, Duitsland, Italië en Spanje tonen belangstelling in het achttienjarige talent, zo laat zijn zaakwaarnemer aan L1 weten.

Een Nederlandse en meerdere buitenlandse clubs hebben intussen zelfs 'verregaande interesse' in de verdediger uit Maastricht, aldus Carlos Barros. Mbuyamba, die vorig jaar verrassend MVV na elf wedstrijden inruilde voor Barcelona en daar uitkomt voor het Onder 19-team, buigt zich met zijn management over de logische volgende stap: bij een grote club naar het beloftenteam, of in Nederland ervaring opdoen op het hoogste niveau. De kans op een vertrek uit Barcelona is wel groot.

Bij de Spaanse club heeft Mbuyamba, die stiekem hoopte dat Ronald Koeman volgend seizoen trainer van Barcelona zou worden, nog een driejarig contract. Er staat nog een gesprek met hoofd jeugdopleiding Patrick Kluivert en president Josep Bartomeu op de agenda. Als Mbuyamba wil vertrekken, is zowel een permanente als tijdelijke transfer een optie.

"Politiek speelt een grote rol, er komen presidentsverkiezingen bij de club aan", legt spelersagent Barros uit. "Die (kandidaat-)presidenten willen grote spelers zoals Lautaro Martinez naar de club halen. Tegelijkertijd loopt de club veel inkomsten mis en zal zij spelers van de hand doen als er een transfersom te halen valt", aldus de zaakwaarnemer. "Sportief zou Xavier kunnen doorstromen naar het tweede elftal en Barcelona B. Maar het gedoe dat er nu is in het bestuur en tussen het bestuur en grotere spelers, geeft geen goed gevoel voor de toekomst."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welke club is beter voor Mbuyamba?

Ajax
50%
AZ
31%
Geen van beiden
19%
(3961 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws