Fer verbaast medische staf Feyenoord: Dat is verder dan iedereen denkt

Fer verbaast medische staf Feyenoord: "Dat is verder dan iedereen denkt"

14-05-2020 10:22
21

Leroy Fer is naar eigen zeggen 'niet ontevreden' over het voorbije seizoen. De dertigjarige middenvelder trainde in de zomer mee met Feyenoord, dwong sneller dan gedacht een contract af en speelde ondanks een conditionele achterstand vrijwel alles.

"Los van hoe alles is geëindigd en als ik dan puur kijk naar het sportieve, kan ik niet ontevreden zijn. Ook als het gaat over mezelf", zegt Fer in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik kwam eigenlijk om in eerste instantie mee te trainen, dan zouden we wel zien waartoe dat zou leiden. Maar sneller dan iedereen verwachtte, inclusief ikzelf, dwong ik een contract af."

De eerste maanden was het een kwestie van aanhaken voor Fer, die lange tijd niet had gespeeld door blessures. "Daarna ging het steeds beter en de laatste maand, vlak voor de lockdown van het voetbal, had ik een goede vorm te pakken." De routinier voelt een klik met trainer Dick Advocaat. "Daarna ging het vanzelf, met de voorselectie voor Oranje als beloning en bevestiging dat ik het allemaal nog steeds in me had."

Fer voelt dat hij zijn grenzen heeft verlegd. "Toen ik meeging naar Oostenrijk (trainingskamp, red.) zou ik geen groepstrainingen doen, maar binnen no-time liep ik ertussen. Ik had geen last, ik wilde meedoen. De medische staf van Feyenoord was wel verbaasd. Mijn broertje, die mijn zaken doet, niet. Hij zei: Leroy, jij kent je lichaam het best. Daar had hij gelijk in. Ik weet waar mijn grenzen liggen en dus ook hoe ver ik kan gaan. Dat is verder dan iedereen denkt."