Derksen oneens met Driessen: 'Die overbetaalde miljonairs moeten inleveren'

Derksen oneens met Driessen: 'Die overbetaalde miljonairs moeten inleveren'

14-05-2020 11:57 Laatste update: 12:04
100

Johan Derksen is het niet eens met Valentijn Driessen. De verslaggever van Driessen vond het onterecht dat Daley Blind 'zomaar' één miljoen euro aan salaris moet inleveren naar aanleiding van de afspraken die zijn gemaakt over een collectieve salarisreductie.

Driessen pleitte voor 'individuele afspraken'. "Daar ben ik het niet helemaal mee eens", countert Derksen in Groeten uit Grolloo van Veronica Inside. "Kijk, door corona is alles veranderd in dit land. Niet alleen in dit land, maar in de hele wereld. De bomen groeien niet meer tot in de hemel. Clubs zullen met andere budgetten moeten werken, want het is nogal wat dat ze niet voetballen en straks zonder publiek moeten spelen."

"Blind moet zich realiseren dat Ajax wat makkelijker de salarissen kan uitbetalen als er wekelijks vijftigduizend mensen een kaartje kopen dan wanneer er straks niemand zit", aldus Derksen. "Al die overbetaalde miljonairs zullen ook wat moeten inleveren. Je kan dat hard spelen, al kan je het volgens mij niet verplichten. Je doet een moreel beroep op mensen, dat ze daar enig begrip voor hebben. Ik heb helemaal geen medelijden met Daley Blind."