'Het is buiten proportie dat Daley Blind een miljoen moet inleveren bij Ajax'

'Het is buiten proportie dat Daley Blind een miljoen moet inleveren bij Ajax'

08-05-2020 20:10 Laatste update: 20:28
124

Valentijn Driessen heeft weinig goede woorden over voor het zogenaamde 'historische akkoord' over de collectieve salarisverlaging. De journalist van De Telegraaf weet dat Daley Blind maar liefst één miljoen euro in moet leveren.

De CBV, VVCS en FBO pakten donderdag groot uit met een 'historisch akkoord' waarmee 35 miljoen euro aan salariskosten bespaard zouden worden. "Dijkhoff (fractieleider VVD, red.) hekelt de plannen van de KNVB om de crisis door te komen. Je voelt aan alles dat het grote deltaplan ontbreekt. De werknemers en werkgevers zijn bijeengekomen en hebben zogenaamd een sociaal akkoord gesloten waar grote vraagtekens bij worden gezet. Historisch durfden ze te zeggen", zegt Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Het zijn aanbevelingen en daarbij is zeker dat je ze niet op hoeft te volgen. Ik ben het er helemaal mee eens dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen, maar het moet wel binnen proporties zijn. Als je ziet dat Daley Blind een miljoen euro aan salaris in moet leveren, waar gaat het dan over? Dat vind ik niet binnen proporties", zegt Driessen.

Ajax-watcher Mike Verweij is het met Driessen eens. "De VVCS en partners rekenen zich rijk met de 35 miljoen euro die binnen zou komen, maar dat is helemaal niet gezegd. Clubs moeten met alle spelers individueel om de tafel gaan zitten. Dát zijn de gemaakte afspraken. Volgens mij wordt er óver de spelers gepraat en niet dóór de spelers. Dat vind ik heel vreemd."