VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spits

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spits

15-05-2020 08:00
183

Geen kampioen, geen degradanten, geen promovendi, maar wél een VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Tien van de elf posities hebben we gehad, tijd voor de apotheose: wie mag er in de punt van de aanval staan?

Voor de spitspositie hebben we vijf spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De aanvalsleider met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de vijf genomineerden.

Myron Boadu (AZ)
De twintig nog niet gepasseerd, maar nu al een bewonderenswaardig voetballeven achter de rug. Nadat hij twee zware blessures heeft overwonnen, mocht Boadu opgaan voor zijn eerste 'volledige' Eredivisie-seizoen. En dat hebben we geweten ook! Veertien goals, acht assists, gescoord bij zijn Oranje-debuut én een gedeelde eerste plek met AZ. Waar gaat dit eindigen?

Cyriel Dessers (Heracles Almelo)
Bij FC Utrecht lukte het niet, maar in Almelo bloeide Dessers helemaal op. Zijn debuut voor het nationale elftal van Nigeria ging (voorlopig) in rook op, maar zijn gedeelde topscorerstitel pakt niemand hem meer af. En nu? Ondanks de coronacrisis is de kans aanwezig dat de altijd even vriendelijke Leuvenaar een toptransfer gaat maken.

Donyell Malen (PSV)
Veertien keer gespeeld, elf keer gescoord, vijf assists gegeven én een Oranje-debuut tijdens de memorabele 2-4 in Hamburg. Voordat het noodlot toesloeg in De Kuip, was Malen niet te stoppen. De Noord-Hollander was normaal gesproken onhoudbaar geweest voor PSV, dat nu waarschijnlijk toch nog een seizoen van Malen mag genieten. De spits heeft uitgebreid de tijd gehad voor zijn knierevalidatie, na 1 september mag hij weer los.

Dusan Tadic (Ajax)
Niet de Tadic van het seizoen 2018/2019, zeggen sommige criticasters. Kijk maar naar mijn statistieken, zegt Tadic. De cijfers spreken inderdaad voor zich: met elf goals en vijftien (!) assists is Tadic voor het tweede seizoen op rij de MVP van de Eredivisie. Zijn akkefietje met Sergiño Dest in Heerenveen was misschien wat over de top, maar bewijst wel wie momenteel dé baas is in de Ajax-kleedkamer.

Haris Vuckic (FC Twente)
FC Twente begon sterk aan zijn Eredivisie-rentree en zakte daarna langzaam weg: aan Vuckic heeft het echter niet gelegen. De verfijnde Sloveen is van nature geen spits, maar bewees dit seizoen prima uit de voeten te kunnen in de punt van de aanval, getuige zijn elf doelpunten. Het is hem van harte gegund: na twee seizoenen vol pech heeft Vuckic het FC Twente-publiek eindelijk laten zien wat hij kan.

Wie vond jij dit seizoen de beste spits? Stem en discussieer mee!