Eretitel voor Advocaat: 'Het was niet revolutionair, maar het paste goed bij ons'

Eretitel voor Advocaat: 'Het was niet revolutionair, maar het paste goed bij ons'

15-05-2020 11:55
47

Dick Advocaat heeft na het ontslag van Jaap Stam bij Feyenoord voor een ommekeer gezorgd in Rotterdam-Zuid. Dat zegt Leroy Fer, die wel begrijpt waarom Feyenoord onder Advocaat weer is gaan draaien.

Advocaat is als eerste geëindigd in het Trainer van het Jaar-klassement van Voetbal International en heeft dat te danken aan de ijzersterke serie die hij neerzette toen hij het roer bij Feyenoord overnam. "Waarmee het volgens mij te maken heeft, is dat Advocaat terug is gegaan naar de basis", legt Fer uit aan VI. "Dus: achterin dichthouden en voorin vertrouwen op de individuele klasse van de aanvallers."

Op die manier konden spelers zich meer laten zien, meent Fer. "Als je ziet hoe Steven Berghuis en Luis Sinisterra zich manifesteerden, begon die formule meteen te werken", vertelt de middenvelder. "Orkun Kökçü, Jens Toornstra, ikzelf, de achterhoede; iedereen kwam steeds meer in zijn kracht en per week gingen we beter spelen. Het is dus niet revolutionair, maar Advocaat vond een manier van werken en spelen die goed paste bij deze spelersgroep."