Bijzonder Montpellier-nieuws: boegbeeld ook op zijn 43ste (!) nog profvoetballer

Bijzonder Montpellier-nieuws: boegbeeld ook op zijn 43ste (!) nog profvoetballer

15-05-2020 15:17
9

Het Franse Montpellier HSC heeft vrijdag bijzonder contractnieuws wereldkundig gemaakt. De Braziliaanse verdediger Vitorino Hilton wordt in september 43 (!) jaar oud, maar heeft er nog een jaartje aan vastgeplakt.

Het contract van Hilton liep af, maar is met één jaar verlengd. De veteraan mag nu op voor zijn tiende seizoen in dienst van Montpellier, de club waarmee hij in 2012 landskampioen werd. "Ik denk dat dit mijn laatste jaar wordt, dus ik ga er maximaal van genieten. Ik heb mijn droom om door te voetballen tot mijn veertigste al waargemaakt. Maar dat ik ook op mijn 43ste nog op zulk hoog niveau mag spelen, dat is zelfs nog meer dan een droom", laat hij weten aan de clubkanalen.

Hilton kwam in 2001 vanuit Brazilië naar het Zwitserse Servette FC en maakte daarna carrière in Frankrijk. In 2010 pakte hij de landstitel met Olympique Marseille, twee jaar later herhaalde hij dat kunstje dus met zijn huidige werkgever. Tijdens het afgebroken seizoen was de verdediger nog van grote waarde voor Montpellier: Hilton kwam in alle 33 officiële duels in actie en miste slechts negen (!) competitieminuten.