PSV hoopt tóch fans te mogen begroeten: 'Kunnen we zorgen dat het coronaproof is?'

PSV hoopt tóch fans te mogen begroeten: 'Kunnen we zorgen dat het coronaproof is?'

15-05-2020 18:15
37

PSV zoekt naar mogelijkheden om alsnog vervroegd fans toe te laten bij thuiswedstrijden, laat commercieel directeur Frans Janssen weten. De Eindhovenaren hopen ook in coronatijden supporters te kunnen begroeten in het Philips Stadion en zoeken naar verantwoorde manieren om dit te doen.

"Voetbal zonder publiek bestaat niet", vertelt Janssen bij PSV TV. "Daarmee bedoel ik niet dat we iedereen binnen gaan laten, tegen elke richtlijn in. Maar als ze niet bij ons in het stadion zitten en de horeca is gewoon open, dan zitten ze ergens anders in de stad. Ik twijfel dan wat beter is."

PSV heeft meer zicht op het gedrag van de fans als ze in het stadion zitten en onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het Philips Stadion 'coronaproof' te maken. "We hebben natuurlijk heel veel high-tech partners. Samen met de TU Eindhoven zijn we al aan het denken. Kunnen wij op een hele moderne manier ervoor zorgen dat het coronaproof wordt? Want wij denken dat dit beter te managen is dan wanneer er meer dan 35 duizend mensen de wedstrijden in dorpen, op pleinen en in cafés gaan bekijken."

Wanneer er weer met publiek gespeeld kan worden, blijft nog even onduidelijk. Minister Hugo de Jonge liet ondanks weten dat hij grote evenementen, waaronder voetbalwedstrijden, pas weer toe wil staan als er een vaccin voor het coronavirus is.