'Ik ben verliefd geworden op de Eredivisie: het echte voetbal, hier kan het'

'Ik ben verliefd geworden op de Eredivisie: het echte voetbal, hier kan het'

16-05-2020 22:33
16

Het besluit van de KNVB om ADO Den Haag en RKC Waalwijk niet te laten degraderen riep veel weerstand op, maar werd door Anas Tahiri juist omarmd. De 25-jarige linkspoot uit Brussel kan ook volgend seizoen uitkomen in de competitie, waar hij naar eigen zeggen 'verliefd' op is geworden.

Tahiri speelde in België voor Lierse SK en besloot in 2018 zijn geluk te beproeven bij RKC: nadat de Brabanders een jaar later promoveerden, ging er een wereld voor hem open. "Ik ben verliefd geworden op de Eredivisie", laat hij weten aan het Brabants Dagblad. De middenvelder haalt de schitterende combinatiegoal die hij medio augustus tegen FC Twente maakte aan als voorbeeld. "Dat is voor mij het echte voetbal. In de Eredivisie kan het. Daar wordt, in tegenstelling tot in België, open gevoetbald."

Met een vertrek bij RKC is hij dan ook absoluut niet bezig. "Ik heb begrepen dat er interesse is van andere clubs. Die verwijs ik door naar Gunter Thiebaut, mijn makelaar. Ik wil er zelf eigenlijk niets van weten", aldus de gedecideerde Tahiri. "Gezien mijn leeftijd kan ik me bij RKC nog een of twee jaar doorontwikkelen. Dan is het het moment voor de grote stap. (...) RKC is in de Eredivisie een mooi podium."