Ex-PSV'er Farfán (35) legt als eerste Premjer Liga-speler positieve coronatest af

Ex-PSV'er Farfán (35) legt als eerste Premjer Liga-speler positieve coronatest af

Ex-PSV'er Jefferson Farfán is de eerste speler uit de Russische Premjer Liga die besmet is met het coronavirus. Zijn werkgever Lokomotiv Moskou heeft het nieuws zaterdag officieel bevestigd.

De 35-jarige Peruviaan meldde zich eerder deze week bij Nikita Karlitsky, de clubarts van Lokomotiv Moskou. "Hij had drie dagen geleden (woensdag, red.) last van hoofdpijn en voelde zich zwak. Hij had koorts en moest hoesten", vertelt hij aan de clubsite. De medische staf besloot een coronatest uit te voeren en kreeg zaterdag de uitslag binnen: de test van Farfán bleek positief. "We zijn meteen begonnen met de behandeling. Hopelijk kan Jeff over drie à vier weken weer op het veld staan."

La Foquita vierde tussen 2004 en 2008 grote successen met PSV, kwam daarna uit voor Schalke 04 en Al-Jazira en speelt sinds 2017 in Rusland. Onlangs kwam hij in opspraak nadat hij geweigerd zou hebben om een deel van zijn salaris in te leveren. Farfán ging later echter door het stof en benadrukte dat het om een grap ging.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s