Vertrek Schöne 'een fout': 'Misschien wel een combinatie met Gravenberch of Marin'

Vertrek Schöne 'een fout': 'Misschien wel een combinatie met Gravenberch of Marin'

17-05-2020 08:46
58

Het gemis van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt deed zich voelen bij Ajax, maar was niet te voorkomen. Vooral het vertrek van Lasse Schöne was een fout, stelt clubwatcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad.

De Amsterdammers lieten de Deense controleur naar Genoa gaan. "Dat vind ik een fout van Ajax", zegt Jansen tegen Ajax Showtime. "Hij had een fantastisch jaar en zou toch wat krediet gevoeld hebben." Schöne kreeg echter te horen dat hij opnieuw voor zijn plek moest knokken. "Daar was men ook eerlijk over, maar ik denk dat Ajax Schöne heel goed had kunnen gebruiken.'

Wedden

Meer odds

"Hij vindt elk jaar wel weer zijn plekje in het elftal en hij zeurt ook niet als hij op de bank zit", vervolgt Jansen. "Hij was een echte verbinder in de kleedkamer vanuit de trainer en hij was heel belangrijk bij corners en vrije trappen."

Volgens de AD-verslaggever had de Deen weleens de ontbrekende schakel kunnen zijn dit seizoen. "Misschien was het wel een combinatie geworden met Schöne en Gravenberch of met Schöne en Marin. Ik denk dat als Ajax er nog een keer aan terugdenkt, dat ze die keuze anders hadden aangepakt."