Ten Hag over 'afgepakte' landstitel Ajax: Die kans zat er natuurlijk dik in

Ten Hag over 'afgepakte' landstitel Ajax: "Die kans zat er natuurlijk dik in"

17-05-2020 11:12 Laatste update: 13:28
196

Erik ten Hag heeft begrip voor het besluit van de KNVB om geen kampioen aan te wijzen. Ajax ging op het moment dat de Eredivisie werd afgekapt aan de leiding, met hetzelfde puntenaantal als AZ maar een beter doelsaldo.

Ajax eindigt als nummer één en gaat de Champions League in, maar wordt niet uitgeroepen tot kampioen. Waar aanvoerder Dusan Tadic pissig was en zei dat de landstitel 'afgepakt' was, reageert Ten Hag nuchter. "Kampioen word je op het veld, dat wordt niet aan een tafel beslist", vertelt Ten Hag bij Inside Ajax.

Wedden

Meer odds

"Uiteindelijk kunnen we niet verder voetballen. Dat is ontzettend spijtig. Had het anders gekund? Ik zeg: de gezondheid staat voorop, ik begrijp de keuze helemaal. Maar je ziet wel in landen om ons heen dat er wel wordt doorgespeeld."

Ajax lag op koers voor de landstitel, constateert Ten Hag. "Die kans zat er natuurlijk dik in. We stonden er fantastisch voor, stonden bovenaan. We stonden precies op de plek waar we wilden staan. Het had heel erg goed gekund dat we het kampioenschap in de slotfase naar ons toe hadden getrokken."